Plantarea semintelor pentru fructe goji

Plantarea semintelor pentru fructe goji

Desi fructele goji originale si de cea mai buna calitate se gasesc in abundenta in Muntii Himalaya, acestea pot fi crescute oriunde. Tot ce aveti nevoie este: seminte de goji, apa, soare, pamant si un loc in care pot creste. Acest loc poate fi un recipient sau in gradina. In cazul in care detineti o sera, cresterea plantei cu fructe goji este ideala.

Primul pas in plantarea semintelor goji este prepararea pamantului. Semintele pot creste in orice tip de sol, de la mediu la argilo-nisipos si de la sol argilos la nisipos. Insa pentru cresterea  cat mai eficienta este recomandat solul organic pentru primele 6 luni, pentru ca in aceasta perioada plantele sunt vulnerabile. Daca intentionati sa plantati semintele de goji intr-un recipient de sticla, orice tip de sol este bun, atata timp cat amestecati solul cu ingrasaminte bio si compusi. Trebuie verificat nivelul alcalin al solului, cel mai bun pentru planta fiind intre 8.2 si 8.6 pH.

Apa in exces poate dauna plantei. Aceasta devine matura dupa primele 6 luni, asa ca daca ati plantat-o intr-un recipient in casa, ar fi bine sa o mutati in exterior sau in gradina pentru a se putea dezvolta in continuare. In cazul in care doriti sa cresteti planta goji in casa, asigurati-va ca dispune de destula lumina pentru a creste. Sunt necesare 8 ore de lumina soarelui pe zi pentru ca planta sa creasca constant si sanatos.

De regula, in primii 2 ani, planta goji nu este productiva. Tot procesul cresterii si dezvoltarii necesita rabdare din partea dvoastra. Tunsul regulat ar putea ajuta in procesul de crestere. In plus, tineti planta protejata de animalele de casa pe care le aveti.


Dr Oz va recomanda Neptune Krill Oil produs in Canada. Este cel mai concentrat ulei de krill disponibil in Romania avand o concentratie de 1000 mg la doza zilnica! Aflati mai multe detalii accesand site-ul www.krilloil neptune.ro

Ultimele Cautari:Leave a Reply